Skoči na glavno vsebino
k Božičku v goste

k Božičku v goste

Datum odhoda: 
16.12.2023
Trajanje: 
3 dni
Kraj odhoda: 
Ljubljana
Cena: 
od 1139€ po osebi

Pridružite se nam v laponski pravljici, kjer ob orkestru belih kristalov v spokojni pokrajini, nad vrhovi pobeljenih smrek, pleše severni sij. V zasneženi pokrajini pod goro Korvatunturi (Ušesno goro) ima svojo pisarno dobri mož, ki z njeno pomočjo vse leto posluša naše želje in si zapisuje naše sanje. V Božičkovi pisarni boste z njim lahko tudi poklepetali… Sanje niso več zgolj sanje, ampak so snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi.

Zakaj izbrati to potovanje?

V CENO VKLJUČEN POLPENZION!

 • Hotel se nahaja približno 20-25 minut hoje od centra Rovaniemija (sprehod do mesta po lepi poti)
 • Hotel ima velik bazen, savne, jacuzzi,
 • Super notranji zabavni park za otroke, bowling, adrenalinski park
 • Poleg hotela možna izposoja tekaških smuči (tekaška proga tik ob resortu), sank (resort je obdan z majhnimi grički), posebnih snežnih gorskih koles,..
 • Možen ogled severnega sija ob čudoviti gozdni poti do manjšega hriba
 • Ob resortu so številne sprehajalne poti, za uživanje v neokrnjeni naravi
 • Hotel priporočamo družinam in parom

 

 

1. dan: LJUBLJANA – ROVANIEMI / večerja
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in let posebnega letala proti Rovaniemiju. Po pristanku vožnja do mesta, ki leži na robu Arktičnega kroga in zaradi svojega geografskega položaja pozna kar osem različnih letnih časov–vsak od njih ima svojo specifično svetlobo, temperature in naravne pojave. Mesto je v obliki rogovja severnega jelena začrtal slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Ob prihodu priporočamo obisk severnega živalskega vrta v Ranui (doplačilo), kjer boste v naravnem okolju gozda lahko opazili sivega volka, losa, snežno sovo, polarnega medveda, jelene in številne druge živalske vrste. Nastanitev v hotelu ob pribl. 16.00 in nekaj prostega časa za počitek ali sprehod po mestu. Večerja v hotelu. Večer bo namenjen oprezanju za enim izmed najlepših nebesnih pojavov, imenovanem severni sij ali Aurora Borealis. Večjo možnost boste imeli, če se odpravite na večerni izlet (doplačilo) v neokrnjeno naravo. Odhod iz hotela in vožnja do gozda, stran od mestnih luči. Tam se boste na kratko poskusili v hoji s krpljami, pogreli ob ognju in toplem napitku. Če boste imeli srečo, boste priča svetlobnemu fenomenu, ki mu Finci pravijo tudi »lisičji ogenj«. Okoli polnoči vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: ROVANIEMI – (ARKTIČNA AVANTURA) – ROVANIEMI / zajtrk,večerja
Po zajtrku se boste lahko odpravili na poldnevno arktično avanturo (doplačilo), ki se bo pričela z obiskom farme haskijev in vožnjo (1 km, pribl. 5−7 minut) s haskiji. Sani vleče od 4 do 5 haskijev, ki vam bodo ponudili resnično vznemirljivi zorni kot za odkrivanje idilične pokrajine. Arktična avantura se bo nadaljevala z obiskom farme jelenov, kjer vam bodo predstavili njihov način življenja in vas poučili o vzreji severnih jelenov. Za konec se boste zapeljali še z jelenjo vprego (600 m) in slavnostno prečkali polarni krog. Popoldan se boste lahko tisti z bolj avanturistično žilico na motornih saneh odpeljali v osrčje laponske narave (doplačilo). Ta prav posebna vožnja vas bo peljala po poteh zamrznjenih rek, zasneženih gozdov, dolin in hribov, od koder se vam bodo odpirali čudoviti razgledi. Drugi se boste lahko pogreli v hotelski savni ali pa se boste odločili za obisk muzeja in centra znanosti Arktikum (doplačilo), ki prikazuje življenje v arktičnem območju ter zgodovino in kulturo Laponcev. Večerja v hotelu in prenočevanje.

3. dan: ROVANIEMI – BOŽIČKOVA VAS – LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Dopoldan možnost za preizkušnjo v ribarjenju na zamrznjenem jezeru (doplačilo). Najprej se boste s snežnimi sanmi zapeljali proti severu, vzdolž zaledenele reke Ounasjoki, skozi zasnežene gozdove do malega jezera v divjini. Poskusili se boste v tradicionalnem ribolovu in si ulov spekli nad odprtim ognjem. Tistim z mlajšimi otroki pa priporočamo obisk Božičkovega parka (doplačilo), ki se nahaja v bližini Božičkove vasice in ponuja tematske igralnice in delavnice za otroke. Popoldan se boste peljali na linijo severnega tečajnika, kjer je urejena Božičkova vasica. Lahko boste obiskali Božička v njegovi pisarni, z njim pokramljali in mu zaupali svoje želje. Ustavili se boste na pošti, kjer so shranjeni kupi pisem z željami z vsega sveta. Čas za pisanje božičnih voščilnic, nakupe v božično okrašenih trgovinah ter zadnje zimske radosti in vročo čokolado. Popoldan prevoz do letališča, let proti Ljubljani in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v poznih večernih urah.

Možni dodatni izleti:

AURORA BOREALIS (3 ure)
Severni sij, znan tudi kot Aurora Borealis, je mogoče opazovati v polarnem območju sveta. Zato nam naša lokacija na polarnem krogu daje najboljše možnosti, da ga uspemo videti. V družbi vodnika se boste s transferjem odpeljali iz mesta (okoli 19.30 ure) do popolne točke, kjer se ponujajo najboljši razgledi na odprto nebo. V pričakovanju Aurore bomo ob ognju pekli klobasice in se pogreli s čajem. Izlet se izvaja v večerno nočnih urah je za mlajše otroke lahko naporen.

Cena vključuje: zimska oblačila, transfer, pečene klobasice, topel napitek in spremstvo vodnika

RANUA ZOO
Ranua Wildlife Park je živalski park, specializiran za arktične in severne živalske vrste. Prostorne ograde za živali se nahajajo sredi severnega iglastega gozda, ki je tudi naravno okolje večine vrst, ki tam živijo. V živalskem parku je približno 50 severnih in arktičnih živalskih vrst ter približno 150 posameznih živali kot so polarni in rjavi medved, risi, lisice, mošusni vol, losi ter številne ptice, če omenimo samo nekatere. Živalski park ponuja nepozabna doživetja za vse starosti.

Cena vključuje: transfer, vstopnino v park in spremstvo vodnika

ARKTIČNA AVANTURA
Poldnevna arktična avantura, ki se bo pričela z obiskom farme haskijev in vožnjo (1 km, pribl. 5−7 minut) s haskiji. Sani vleče od 4 do 5 haskijev, ki vam bodo ponudili resnično vznemirljivi zorni kot za odkrivanje idilične pokrajine. Arktična avantura se bo nadaljevala z obiskom farme jelenov, kjer vam bodo predstavili njihov način življenja in vas poučili o vzreji severnih jelenov. Za konec se boste zapeljali še z jelenjo vprego (600 m) in slavnostno prečkali polarni krog.

Cena vključuje: transfer, obisk farme huskijev in jelenov, vožnjo s huskiji in jeleni in spremstvo vodnika

SNOWMOBILE SAFARI (2 uri)
Vožnja z motornimi sanmi po zasneženi pokrajini je nepozabno doživetje. Ta prav posebna vožnja vas bo peljala po poteh zamrznjenih rek, zasneženih gozdov, dolin in hribov, od koder se vam bodo odpirali čudoviti razgledi. Med postankom se lahko pogrejete s toplim napitkom ali zgolj uživate v tišini divjine.

Cena vključuje: zimska oblačila, vožnjo z motornimi sanmi, topel napitek in spremstvo lokalnega vodnika

POMEMBNO: za vožnjo motornih sani potrebujete veljavno vozniško dovoljenje B kategorije; v kolikor je na motornih saneh le 1 oseba je potrebno doplačilo za single use uporabo. Otroci, ki plačajo otroško ceno sedijo v saneh, ki so priklopljene na motorne sani in jih zaradi varnosti upravlja lokalni vodnik. Če otrok plača odraslo ceno, potem sedi kot odrasla oseba tudi na motornih saneh, vendar samo v primeru, da je višji od 140 cm.

HUSKY SAFARI (2 uri)
Prijazen lajež haskijev vas pozdravi na domači kmetiji, a takoj ko se pasji safari odpelje s kmetije, se psi umirijo in začnejo delati. Uživajte v okoliški naravi in sankanju v tišini. Ustavite se za oddih v divjini in fotografirajte. Vozimo dve osebi na ekipo, vendar obstaja možnost zamenjave voznika na poti. Povprečna dolžina poti je 10 km, vendar lahko vremenske razmere in spretnosti udeležencev vplivajo na dolžino vožnje.

Izlet ni primeren za otroke.

Cena vključuje: zimska oblačila, transfer, obisk farme huskijev, 45-60 min huski safarija 7-10 km, 2 osebi na ekipo, topel napitek in vodenje/spremstvo v angleščini.

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz z direktnim letom Ljubljana - Rovaniemi - Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • transfer letališče - hotel - letališče v Rovaniemiju
 • 2 nočitvi z zajtrkom in večerjo v dvoposteljnih sobah
 • izlet v Božičkovo vas
 • organizacija
 • slovensko vodenje potovanja

Popusti:

 • 150 EUR za prvega otroka do 9,99 let na dodatnem ležišču v spremstvu 2 odraslih (Santa Resort – dvoposteljna soba)
 • 100 EUR za prvega otroka nad 10 let na osnovnem ležišču v spremstvu 2 odraslih (Santa Resort – štiriposteljna soba)
 • 100 EUR za prvega in drugega otroka do 9,99 let oz. tretjo in četrto osebo na osnovnem ležišču v spremstvu 2 odraslih (SantaSport Resort – štiriposteljna soba ali SantaSport Resort apartmaji z dvema spalnicama)
 • Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

Možna doplačila (ob prijavi):

 • Aurora Borealis BOREALIS: odrasli 90 EUR/osebo, otroci 4-12 let 70 EUR/osebo; izlet se izvaja v večerno nočnih urah in ni primeren za mlajše otroke (min 20 potnikov)
 • Arktična avantura: odrasli 195 EUR/osebo, otroci 4 - 11,99 let 165 EUR/osebo (min 35 potnikov)
 • Ranua ZOO: odrasli 65 EUR/osebo, otroci do 11.99 let 49 EUR/osebo (min 20 potnikov)
 • Snowmobile safari: odrasli 125 EUR/osebo; otroci 4-14 let 90 EUR/osebo (v kolikor je na motornih saneh 1 oseba je potrebno doplačilo: 80 EUR/osebo)
 • Santa Park: odrasli 45 EUR/osebo, otroci do 11,99 let 35 EUR/osebo (min 20 potnikov)
 • Husky safari: odrasli 190,00 EUR/osebo, do 11,99 let 140,00 EUR/osebo (min 15 potnikov)
 • Enoposteljna soba: 270 EUR/osebo

Možna doplačila (v kraju samem):

 • vstopnina muzej Arktikum pribl. 18 EUR odrasli, pribl. 6 EUR otroci 7-15 let (otroci do 7. leta BREZPLAČNO)

Opomba:

Minimalno število za realizacijo dodatnih izletov je 25 prijavljenih potnikov.

Cena je informativna in je znana ob potrditvi rezervacije.

PREDVIDENA NASTANITEV - SANTASPORT – RESORT

web original: https://santasport.fi/en/

Santasport je večji športni, gostinski in hotelski center v mestecu Rovaniemi, v samem osrčju Laponske. Hotelski olimpijski vadbeni center je namenjen športnikom, ki za svoj trening potrebujejo vrhunske športne in nastanitvene objekte, prav tako pa nudi udobje tudi najbolj zahtevnim gostom. Ta moderen kompleks v zavetju iglastega gozda nudi nastanitve različnih kategorij, za vsak okus – od hostla do hotela in apartmajev.

Lega: Kompleks se nahaja na v osrčju iglastega gozda na vzhodnem bregu reke Kemijoki, le 1,7 km oziroma 25 minut hoje od središča mesta Rovaniemi in 10 km od Božičkove vasi. Najbližja trgovina je oddaljena 600 m.

Hotelska ponudba: recepcija s sprejemnico, večje število restavracij, bar, kavarna, kegljaška arena, zunanji in notranji adrenalinski park, steze za smučarski tek, športna dvorana, plezalna stena, nogometno igrišče, hokejska arena, telovadnica in fitnes, bazen, savna, spa in wellness center, masažni in rehabilitacijski center, izposoja športne opreme, storitev pranja za doplačilo, shramba za prtljago, sef, Wi-Fi

Nastanitev: dvoposteljne sobe, prostorne štiriposteljne sobe

SANTASPORT RESORT IN SANTASPORT APARTHOTEL:

Na voljo so :

dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem za otroka do 9,99 let
štiriposteljne sobe ali apartmaji

Vse sobe imajo: mikrovalovno pečico, električni grelnik za vodo, hladilnik, jedilni kot, zasebno kopalnico, sušilnik za lase, televizor, Wi-Fi. Štiriposteljne sobe imajo tudi balkon.

K