Skoči na glavno vsebino
Novoletni program

Novoletni Amsterdam z avtobusom

Datum odhoda: 
29.12.2023
Trajanje: 
5 dni
Kraj odhoda: 
Ljubljana
Cena: 
od 379€ po osebi
 • Festival luči, ko je mesto čudovito okrašeno s tisočimi lučk
 • silvestrovanje v nizozemski prestolnici
 • ogled živahnega Amsterdama, ki je decembra še posebej očarljiv
 • izlet po Severni Holandiji že vključen v ceno
 • vožnja skozi nizozemsko podeželje in obisk tipičnih vasic
 • zanimivi ogledi tradicionalnih obrti, kot so sirarstvo in coklarstvo

Program

1. DAN

SLOVENIJA – NIZOZEMSKA
nočna vožnja

Odhod iz Slovenije v popoldanskih urah in nočna vožnja proti Nizozemski.

2. DAN

SEVERNA HOLANDIJA – AMSTERDAM
 

Po prihodu na Nizozemsko bomo najprej obiskali tipično holandsko vasico Zaanse Schans, ki je znana po nizozemskih simbolih – mlinih na veter in starih domačih obrteh coklarstva in sirarstva. Ogledali si bomo, kako so nekoč delali cokle, in izvedeli kaj več o nizozemskih sirih. Brez pokušine seveda ne bo šlo. Po želji bomo pokukali še v enega od mlinov. Na poti v simpatično ribiško vasico Volendam, kjer boste lahko poskusili katero od kulinaričnih specialitet, bomo opazovali tipično nizozemsko pokrajino, pašnike in nasade ter večno borbo kmetovalcev za dobro urejene rodovitne površine. Popoldan se bomo odpravili v Amsterdam, kjer se bomo sprehodili po mestnem središču od železniške postaje in glavnega trga Dam s Kraljevo palačo do brusilnice diamantov, kjer se bomo sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave. Po želji se bomo z ladjico zapeljali po mestnih kanalih (doplačilo). Mesto je še posebej čarobno ob večerih, ko ulice in kanali zažarijo v tisočerih lučeh. Nekaj prostega časa, nato pa povratek v hotel in nočitev.

3. DAN

AMSTERDAM ALI JUŽNA HOLANDIJA (doplačilo)
zajtrk

Prosto za samostojna raziskovanja ali ob doplačilu izlet v Južno Holandijo. Pot bomo začeli v Rotterdamu, enem največjih pristaniških mest na svetu, kateremu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali si bomo mestni simbol, 185 m visok stolp Euromast (vzpon ob predhodni rezervaciji za doplačilo), s katerega se odpira čudovit pogled na mesto, pristanišče in okolico. Zapeljali se bomo mimo pristanišča in znamenitega Erazmovega mostu. Zaključili bomo s posebnima arhitekturnima presežkoma: kubičnimi hišami in  Markthalom, pokrito tržnico, ki si je upravičeno prislužila ime rotterdamska Sikstinska kapela. Nekaj prostega časa za sprehod po tržnici. Izlet bomo nadaljevali v Delftu, zgodovinsko pomembnem mestu, ki je danes znano tudi po modrih keramičnih izdelkih. Nato se bomo odpravili v 3. največje mesto v državi Den Haag, kjer je tudi sedež vlade in drugih pomembnih državnih institucij. Ogledali si bomo grad Binnenhof in se sprehodili do palače Noordeinde, kjer ima kralj svoje delovne prostore. Ustavili se bomo tudi pred Palačo miru, sedežem Meddržavnega sodišča. Naš zadnji postanek bo Scheveningen, priljubljeno letovišče, kjer bo čas za sprehod ob Severnem morju in razvajanje z morskimi specialitetami. Ko bomo zapuščali letovišče, se bomo zapeljali mimo zloglasnih »Haaških zaporov«. Po počitku v hotelu se bomo odpravili v središče Amsterdama, kjer bomo na prostem pričakali vstop v leto 2024. Po polnoči povratek v hotel z javnim prevozom ali taksijem.

4. DAN

AMSTERDAM
zajtrk

Po zajtrku se bomo z javnim prevozom odpravili v Amsterdam, kjer si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti: železniška postaja, glavni trg Dam s Kraljevo palačo. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt ter Rembrandtov trg, kjer stoji njegov kip in bronasta postavitev umetnine Nočna staža. Sprehodili se bomo tudi do muzejskega predela mesta, kjer kraljujeta dve izjemno pomembni zbirki umetniških del: muzeja Rijsk in Van Gogh. Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta ali ogled katerega izmed muzejev. Amsterdam se lahko pohvali s številnimi muzeji, v katerih boste z lahkoto preživeli tudi cel dan. Ogledate si lahko Rijskmuseum ali bližnji muzej Van Gogh. Spoznate lahko svetovno znano pivovarno Heineken in si privoščite pokušino piv (samo za polnoletne osebe). Ob predhodnem nakupu vstopnice si lahko ogledate hišo Ane Frank in se spomnite tragične zgodbe družine Frank in mnogih drugih v času druge svetovne vojne. Obiščete lahko tudi muzej voščenih lutk Madame Toussauds ali kateri koli drug amsterdamski muzej. Pozno popoldne zbor potnikov in začetek vožnje z avtobusom proti Sloveniji.

5. DAN

PRIHOD V SLOVENIJO
nočna vožnja

Prihod v Slovenijo predviden v dopoldanskih urah.

Cena vključuje:

 • avtobusne prevoze po programu
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*
 • zunanje oglede
 • slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila:

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:

 • med 35 in 44 potniki 49 €
 • med 25 in 34 potniki 79 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 95 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 95 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet Južna Holandija (avtobus in vodenje) 66 € odrasli in 56 € otroci do 15. leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • stolp Euromast od 12,50 € za odrasle in 9 € za otroke do vključno 11. leta (najava in plačilo ob prijavi)
 • vožnja z ladjico po kanalih 15 €

DOPLAČILA na poti:

 • javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 € do 8 € na smer (za del ogledov uporabljamo javni prevoz - avtobus ali vlak)
 • muzeji v Amsterdamu od 16 - 25 € za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 € naprej, Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 €, Van Gogh od 20 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta)

POMEMBNO: za večino muzejev je možno kupiti vstopnice samo na spletu, s predhodno določitvijo ure vstopa. 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

P