Skoči na glavno vsebino
Novoletni program

Novoletni Rim in Neapelj

Datum odhoda: 
29.12.2023
Trajanje: 
4 dni
Kraj odhoda: 
Vrtojba ali Sežana
Cena: 
od 299€ po osebi

Neapelj, največje mesto južne Italije, rojstno mesto pice, mesto, kjer najdemo najboljše testenine in espresso v Italiji in ki se ponaša z največ Michelinovimi zvezdicami v državi. Vse to in še več je Neapelj! To pa še ni konec našega potovanja. V Pompejih, ki jih je v celoti pokopal izbruh vulkana bomo dobili vpogled v življenje rimljanov, se sprehodili po templjih, trgovinah, kavarnah, amfiteatrih in celo bordelu. Za konec pa še v vročekrvno prestolnico Italije, ki je  je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu.

 

 

 

Program

1. DAN

SLOVENIJA - NOČNA VOŽNJA
nočna vožnja

Odhod v večernih urah in nočna vožnja proti Rimu.

2. DAN

NEAPELJ - POMPEJI
večerja, nočitev

Jutranji prihod v temperamentni in praznično okrašeni Neapelj. Sprehod skozi male ulice srednjeveškega dela mesta, ki tvori srce mesta in ogled mestnih znamenitosti: galerija Umberto I., trg Plebiscito, Castel Nuvo, gledališče San Carlo … Praznični čas zaznamujejo tudi lepo okrašene ulice in jaslice, ki so značilnost Neaplja in plod obrti, ki prehaja iz roda v rod. Prosto za pokušino prave neapeljske pizze, samostojne oglede ali nakupe. Popoldan vožnja do Pompejev in ogled izkopanin starega rimskega mesta. Vrnitev v hotel.

3. DAN

RIM - VATIKAN
zajtrk, nočitev

Vožnja v Vatikan in ogled trga Sv. Petra. Sledi obisk Bazilike Sv. Petra - največje bazilike na svetu, ki so jo skozi stoletje trajajočo gradnjo okrasili z najlepšimi izdelki pomembnih avtorjev: od Michelangela in Berninija, do Canove in Pollaiuola. Po želji in za doplačilo priporočamo vzpon na kupolo, od koder je lep pogled na zaprti del Vatikana in okolico. V kolikor bo čas dopuščal možnost samostojnega obiska Vatikanskih muzejev, kjer si poleg izjemne zbirke iz različnih umetnostno - zgodovinskih obdobij lahko ogledate tudi edinstveno Sikstinsko kapelo. Prosto za pozno kosilo in prevoz do hotela in čas za počitek ali pripravo na najdaljšo noč v letu. Večerja in silvestrovanje na prostem ali ob doplačilu silvestrovanje v restavraciji.

4. DAN

RIM - SLOVENIJA
zajtrk

Nadaljevanje z ogledi mestnih znamenitosti. Najprej si bomo ogledali antični del mesta: Kapitol in Rimski forum, ki je bil središče dogajanja v Rimu, mogočni Kolosej, trg Navona s slovitimi fontanami … Pred odhodom domov bomo v Fontano Trevi vrgli novčič za srečo v novem letu in ponoven povratek v Rim. Sledi vožnja v Slovenijo, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 2 polpenziona v hotelu 3*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacij potovanja

Doplačila:

POPUSTI:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 % 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:

 • med 35 in 44 potnikov: 30 €
 • med 25 in 34 potnikov: 45 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 40 €

paket vstopnin v Pompeje ter v Vatikanske muzeje s predhodno rezervacijo 50 € (rezervacija in plačilo je možna najmanj 21 dni pred ogledom, sicer ne garantiramo vstopa; prav tako je omejeno število vstopov za obiskovalce v muzeje

DOPLAČILA na poti:

 • Pompeji - lokalno vodenje (vklj. slušalke):  min. 35 oseb 6 €, min. 25 oseb 8 € )
 • nakup vozovnice za lokalne prevoze po Rimu pribl. 4 € (ogledi se izvajajo z javnimi prevoznimi sredstvi)
 • turistična taksa v hotelu pribl. 4 € na osebo

*Zaporedje programa se lahko spremeni.

P