Skoči na glavno vsebino
Kreta je preprosto mistično lepa

Kreta

Redki otoki so obdarjeni s tako čudovitimi zalivi kot Kreta. Tukaj boste našli vse – od dolgih in urejenih plaž do samotnih zalivov in jezer. Največji grški otok je trmastega in odločnega značaja. Kreta je grški domovini in svetu dala mnoge drzne in ustvarjalne otroke: od avtorja čudovite skladbe Zorba Mikisa Theodorakisa do najbolj zagrizenih grških revolucionarjev in politikov. Krečani vas bodo navdušili ravno toliko kot smaragdno morje in dramatična pokrajina, ki ju vedno nosijo v očeh. Tu ni stresa, preveč je glasbe, prelepih razgledov, druženja. Krečani so znani po svoji veliki gostoljubnosti, nekoč so obiskovalce doma gostili kar zastonj.

 Namigi za doživetja

  • Slikovita planota Lasithi na skoraj 1.000 m višine, polna sadovnjakov, mandljevcev in polj. V jami Dikteon je Rea pred kanibalskim očetom skrila novorojenega Zeusa, kasnejšega poglavarja starogrških bogov. Krožna vožnja med vasicami in mlini na veter z belimi jadri je naravnost navdihujoča!
  • Vas Anogia ob vznožju visokega Psiloritisa je kot branilka tradicije in središče kretskega uporniškega duha še danes emblem Krete, obiskujejo jo Grki od blizu in daleč, da bi se rokovali z brkatimi vaščani.
  • Pridružite se pohodnikom v najdaljšem evropskem kanjonu Samaria. Nagrajeni boste s čudovito naravo in z deviško plažo ob izteku kanjona.
  • Najbolj divji in odmaknjen obalni del Krete je polotok Gramvousa. Če si želite doživeti nadaljevanje filma Vrnitev v plavo laguno, se podajte do plaže Balos. Najprej vas bo skozi divjino vodil makadam, nato se boste lahko v 30 minutah spustili peš do turkiznega raja.
Amoudara

Mirna lega na obrobju Amoudare, ob plaži, domači ljubljenčki...

Rethymnon

odlična lokacija ob plaži – brezplačni ležalniki in senčniki...

Gouves

odlična lokacija in vse pri roki, prodajna uspešnica več let...

Hersonissos

izredno priljubljen hotel, veliko povratnih gostov, skrbno...

Hersonissos

Čisto vsak element izbran z občutkom in ljubeznijo, prav...

Kokkini Chani

ob peščeni plaži, približno 100 m od vasi Kokkini Hani

Sissi

Butični hotel s prvovrstno lego ob morju

Hersonissos

Kraj, kjer se z veseljem vračamo, hotel all inclusive

Plataniás

Odlična lega ob peščeni plaži, vse pri roki, urejeno in...

Kolymbari

Urejen manjši hotel, mirna lokacija, bližina plaže, vse pri...

Matala

Mirna lokacija na obrobju vasice Matala - južni del Krete

Hersonissos

Doživite mestni utrip enega najbolj priljubljenih letovišč...

od 569 € po osebi
Malia

Odlično razmerje med kakovostjo in ceno