Skoči na glavno vsebino
Otok najlepših sončnih zahodov

Santorini

Očarljivi Santorini je kot magnet za romantične duše na jugu Kikladskega otočja v Egejskem morju. Njegova največja posebnost in hkrati privlačnost je napol potopljena kaldera z mogočnimi klifi, ostanek grebena vulkanskega kraterja. Na Santoriniju so doma še posebej hedonistični in vase zaverovani Grki, ki dobro vedo, da obilna grška pojedina ni popolna brez dobrega vina. Lokalni vinarji so najbolj ponosni na lokalne sorte vina, ki jih uspešno proizvajajo že generacije. Najlepše prodnate, peščene in skalnate plaže ob kristalnem morju se nahajajo na vzhodni strani otoka. Zaradi vulkanskega nastanka so še posebej privlačne zaradi treh barv – črnega, belega in rdečega peska. Grške modro-bele pravljice morda nič ne pooseblja lepše kot mesteca z razgledom na robu kaldere Santorinija. Po zavitih ulicah idiličnih Fire in Oie se zato največkrat slišijo le vzdihi.

 Namigi za doživetja

  • Romantična vasica Oia poleg sprehodov med belimi hišicam z modrimi okni in vrati navdušuje s svobodnim razgledom na ocean. Oia je idealno mesto za opazovanje najlepšega sončnega zahoda v Grčiji, če ne kar na svetu, kot so prepričani domačini.
  • Obiščite Folegandros, enega najbolj očarljivih in najmanjših naseljenih otokov v Kikladih. Ta ostaja skoraj nedotaknjen, brez trum turistov ter zaenkrat še ohranja svojo preprostost in divjo naravno lepoto. Zaljubili se boste v tradicionalno kikladsko arhitekturo z belimi stavbami, skrite plaže ter prekrasne razglede z okoliških klifov.
  • Kljub razgibani površini je Santorini idealen za dolge sprehode. Iz glavnega mesta Fira do starega pristanišča vodi okoli 600 stopnic, kar je odlična priložnost za rekreacijo med uživaškim poležavanjem na plaži in plavanjem v turkiznem morju. Priporočamo sprehod okoli kaldere iz Fire do Oie.
  • S svojo neokrnjenostjo vas bodo očarali tudi Naxos, Milos, Ios, Paros, Serifos, Sifnos, Kimolos in Sikinos, ki vsi nudijo počitnice za prave »grkofile« in nudijo čudovite plaže, razglede, prijazne domačine in odlično hrano. Vsi otoki so iz Santorinija lahko dostopni z ladjo in počitnice na vsakem od njih zlahka pokombinirate med seboj.
Kamari

Približno 30 m od plaže od prodnate plaže in od središča...